Aku

My photo
parit buntar, perak, Malaysia
kacak hansome baik dan comel itu aku

Wednesday, October 26, 2011

Ikan Laga yg Hyper macam Balecan #2



Assalamualaikum, Hi comey! 
Hi Deepavali!
Post kali ini adalah kesinambungan dari dua post sebelum ini Ikan laga #1.. Pada sapa yang follow fesbook aku takpun tweeter aku bertapa besungguh-sungguhnya aku cari ikan laga untuk di bela! Haha.. aku p sana aku check-in foursquare g sini check in.. 


Mula-mula cari kat Kinta City(JJ) sebab ada pameran Ikan Betta International banyak cantik-cantik.. Tapi suma display ja.. Bukan takdak yang dia jual, ada tapi harga tak releven plak aku rasa. Harga sekor pun RM10-RM15.. Tak berbaloi laa.. 


Pastu cari plak dekat Loken , tapi bertapa kecewanya aku bila sampai ja kat Loken brader yang juai ikan laga tu xdak.. Dia xdak hari tu sebab dia pun masuk pameran dekat JJ tu.. Damn dalam hati aku kata! aku punya la semangatnya bangun awal hari minggu tu last-last brader tu xdak! So tak sempat la aku carik stereng Toyota Levin yang Zulfikar Rasa Hati pesan tu! Sory la ikar erk.. Nanti kalau aku singgah Loken lagi aku carikan untuk hang. 


And last! aku dapat jugak hari sinin tu pun aku jalan jauh gak! Pergi kedai pet dekat UO pun tak best dah la ada 2-3 ekor ja pastu mahal plak.. Nasib ada brader rekemen aku kedai kat Sungai Rokam.. Last-last dapat juga akirhnya!


OH YEAH!
Tempat ni bagi aku memang cool.. Penuh satu kedai dia dengan ikan laga! Haha


Ni yang aku nampak dulu tapi.....


Memperkenalkan My new Baby! hehe.. "HyperB". Sebab apa aku tak pilih yang 1st sebab yang 1st tu aku tengok dah besar la.. Sebab tu aku pilih HyperB ni sebab dia kecik lagi.. Lagi satu dia sangat seksi bila besar nanti sebab aku jaga kan! Haha..


p/s:: Sebab apa HyperB sebab dia hyper sangat.. Tak boleh duk diam2..nak tangkap gambaq pun susah aih!

11 comments:

  1. boring toi...ak bab bela ikan ni dah lama..

    ReplyDelete
  2. haha..hye ilyShah!..mana kura-kura hg jom laga!

    ReplyDelete
  3. hahah..Anony hg mmg la boring jiwa xdak..wakaka

    ReplyDelete
  4. ikan yang wane kuning cair itam tu memang rare.
    yang biru merah tu same ngan ikan aku dulu.

    ReplyDelete
  5. aah.. memang rare,.. aku jumpa satu ja kat situ..
    hg ada ikan lagi?? jom lagakan mereka.. ikan aku kuat taw..bagi makan cacing aku korek sendri

    haha

    ReplyDelete
  6. murah ke rm10?? aku beli rm4 ja suma. wwkwkwk

    ReplyDelete
  7. Kat mane kedai yg kat sungai rokam aku pergi x de pun

    ReplyDelete
  8. Saper tau kedai ikan yg dekat sungai Rokam tu kat mane???sape bagi tau aku bagi pahala 100 kat sape yg bagi tu.AQ ni budak noob mane la aku tahu kat mane

    ReplyDelete