Aku

My photo
parit buntar, perak, Malaysia
kacak hansome baik dan comel itu aku

Friday, October 28, 2011

Balecan In RED!

* Rare gila gambaq ni sebab aku pakai baju MU!
-baju ni sekarang dah jadi lapik kaki ..

-dulu aku pakai masa setiap kali cuci kerata BIRU abang aku lepas bilas terus lap keta pakai baju ni!
KTBFH!CTID!

Kahkah..saja ngajing pagi2 ni, dan aku exited tunggu game malam ni Chelsea vs Arsengal!

Thursday, October 27, 2011

Rambut Mahkota Lelaki


Kadang-kadang aku jeles tengok kawan aku, rambut cepat sangat panjangnya.. Rambut aku ni dari sebelum raya aku kasi botak tapi duk panjang tu ja sampai sekarang.. Haha.. Tapi apa-apa pun aku tetap bersyukur! Sebab aku rasa rambut aku sangat seksi!

p/s:: mintak pertua nak bagi hilang kelemumur.. Segan dah aku sekali garu kepala sekali salji turun dari rambut aku..haha..tapi tetap seksi!

Wednesday, October 26, 2011

Ikan Laga yg Hyper macam Balecan #2



Assalamualaikum, Hi comey! 
Hi Deepavali!
Post kali ini adalah kesinambungan dari dua post sebelum ini Ikan laga #1.. Pada sapa yang follow fesbook aku takpun tweeter aku bertapa besungguh-sungguhnya aku cari ikan laga untuk di bela! Haha.. aku p sana aku check-in foursquare g sini check in.. 


Mula-mula cari kat Kinta City(JJ) sebab ada pameran Ikan Betta International banyak cantik-cantik.. Tapi suma display ja.. Bukan takdak yang dia jual, ada tapi harga tak releven plak aku rasa. Harga sekor pun RM10-RM15.. Tak berbaloi laa.. 


Pastu cari plak dekat Loken , tapi bertapa kecewanya aku bila sampai ja kat Loken brader yang juai ikan laga tu xdak.. Dia xdak hari tu sebab dia pun masuk pameran dekat JJ tu.. Damn dalam hati aku kata! aku punya la semangatnya bangun awal hari minggu tu last-last brader tu xdak! So tak sempat la aku carik stereng Toyota Levin yang Zulfikar Rasa Hati pesan tu! Sory la ikar erk.. Nanti kalau aku singgah Loken lagi aku carikan untuk hang. 


And last! aku dapat jugak hari sinin tu pun aku jalan jauh gak! Pergi kedai pet dekat UO pun tak best dah la ada 2-3 ekor ja pastu mahal plak.. Nasib ada brader rekemen aku kedai kat Sungai Rokam.. Last-last dapat juga akirhnya!


OH YEAH!
Tempat ni bagi aku memang cool.. Penuh satu kedai dia dengan ikan laga! Haha


Ni yang aku nampak dulu tapi.....


Memperkenalkan My new Baby! hehe.. "HyperB". Sebab apa aku tak pilih yang 1st sebab yang 1st tu aku tengok dah besar la.. Sebab tu aku pilih HyperB ni sebab dia kecik lagi.. Lagi satu dia sangat seksi bila besar nanti sebab aku jaga kan! Haha..


p/s:: Sebab apa HyperB sebab dia hyper sangat.. Tak boleh duk diam2..nak tangkap gambaq pun susah aih!

Wednesday, October 19, 2011

MiniProjek #Shuttlecock Launcher

Assalamualaikum hypers!

Kami sekelas diberi satu tugasan/miniprojek yang diberi nama 'Shuttlecock Launcher'. Tengok saja dari tajuk tugasan dah tahu kan apa nak buat, apa function , nak lauch apa. Ofcos la nak lauch bulus tangkis. So nak dijadikan cerita encik yang ajar kami subjek ni pun ada ajar satu kelas lain. Dia pun plan nak buat pertandingan, hadiah lumayan disediakan bagi menarik minat kami supaya kreatif dan inovatif sikit. Jadi petang selasa tu kami pun fite la!

Sepatutnya miniprojek ni kami dah kena present/main depan lecturer minggu lepas tapi nak buat macam mana dah memang sikap kami yang suka tanggungkan satu kerja tu, kalau boleh nak tangguh tu sampai lah tak jadi.. wakaka.. Cool kan budak kelas aku ni!

Malas  nak sembang banyak aku dah lampirkan gambar untuk kamu semua!



The HypersTeam!
Ohyeah! yang paling dasat mesti la kumpulan aku! Tapi dasat tak semestinya menang kan! wakaka..Cool macam ni pun dasat wat! wakaka.




The Other HyperTeam!
Ok jujurnya aku cakap kedudukan pemenang adalah mengikut susunan gambar so yang 1st tu la juara keseluruhan. Kumpulan aku dapat no.5 la.

The Other Hyper Moment!

Aku akan merindui saat-saat ini kelak. Tak kira larh lepas habis diploma ke lagi 2tahun ke dah ada anak cucu ke gambar-gambar ni nanti bila tengok-tengok balik mesti akan gelak besar punya! Bukan senang kami sekelas nak dapat waktu-waktu macam ni bersama ia larh dalam satu kelas pun bukan suma satu kepala kan. Ada jugak kumpulan-kumpulan kecik.

So the conclusion is.. Terima kasih pada En. Khairul Nizad sebab bagi kami tugasan ni. Kami sangat enjoy! Terima kasih jugak rakan-rakan sekelas suma sebab menhappening kan lagi suasana dalam dewan tu even panas, suma mandi peluh!

p/s:: lepas ni jangan tanya aku soalan yang typical macam ni lagi " Bale bila nak upload gambaq-gambaq ni bale..cepat la upload..." tolong tanya soalan lain la kawan.. macam.. bale dah makan ke.. tak makan aku nak belanja ke tapa la gak..ahha.. ok la aku serius ni kalau nak gambaq sila datang jumpa aku bagi pendrive erkk.

Saturday, October 15, 2011

Liga M# Perak lwn Selangor

 Assalamualaikum comel!!
 Jumaat malam sabtu lepas sempat aku realese tension dengan kawan dekat stadium Ipoh untuk suku akhir Liga Malaysia, Perak lwn Selangor. Tapi tak release tension sangat la sebab team kami kalah.. Anyway kami tetap enjoy dan terus melupakan sekita ketimbunan assignment dan preparation untuk final(bajet kalau tak datang stadium aku study ja). Bila aku kira-kira balik entri aku sejak sambung belajar balik ni ada la 3-4 entri ja, ya ini menunjukkan aku sangat busy dan komited dengan poli.. Haha..

Actualy ini kali kedua aku tengok live dekat stadium yang sebelum ni aku ada post aku pergi Bukit Jalil untuk Asian Tour Liverpool. Memang exited sikit aku. Maybe aku akan datang lagi stadium ni untuk skuad Seladang.

so.. maleh nak taip panjang-panjang, aku kepilkan gambar-gambar ni sebagai bukti yang aku tengah releasekan tension aku taw! Dan maaf la gambar aku paling banyak untuk kali ni. wakak.
 Kan aku dah cakap gambaq aku yang banyak untuk kali ni jangan la marah! Ahaha.! Terima kasih juga kawan lain yang megamatkan suasana.. Rugi la sapa tadak especially budak-budak kelas DKM5A!
OhYa..Last but not least. Tolong teka siapakah orang ini. Tolong bagi nama samaran dia dengan tepat. Dia kata dia main macam Safiq Rahim.

p/s:: Kepada orang Selangor especially Zulfikar Hazri jangan kata apa-apa atas kemenangan Gergasi Merah anda sebab Seladang kami bagi can ja..Jumpa lagi tahun depan..Wakka.. Peace yooo!