Aku

My photo
parit buntar, perak, Malaysia
kacak hansome baik dan comel itu aku

Friday, July 8, 2011

Random # 1 FastFood

Asslamualaikum..
      Hai manis!
Bangun awal pagi tadi aku saja ja kodek-kodek balik gambar dulu..gambar masa aku hidup di penang, and then aku terjumpa plak folder gambar ni.. Seronoknya kami masa itu. Memang la seronok asik berjalan ja..Kerja 3-4 hari seminggu selebihnya jalan habiskan duit! Tapi kami sangat enjoy!Tiada memikirkan esainment yang meninbun, tiada juga fikir pasal kelas sebab hari-hari ialah hari cuti kami!haha

The Fast Food
Ok!entri ini juga saja aku reka sebab semenjak seminggu dua ni ramai yang aku tengok wall dekat fesbuk ramai yang post video "the making of ayam goreng sedap dan ranggup sehingga menjilat jari " tu..Ok!aku mengaku,aku antara orang yang banyak share video-video tu dan tag kepada addict-addicts fast food tu!haha..Kamu ada tengok dak?setakat nieh aku baru jumpa 3video tak tahu la kalau ada lagi kan!! Hell!
Bagi aku bukan la sedap mana makan fast2 food nieh.. Tapi aku lebih suka akan lepak dengan kawan-kawan.Memang aku tak amalkan makan sebab takot aku pun fastfat kan!haha.. 


Antara sebab lain untuk kami berfastfood ini juga ialah service yang kami dapat dari kedai-kedai yang menjadi tumpuan student-student lepak contoh nya dekat ipoh ni aku boleh bagi dekat AshbyRoad..  Kamu sendiri tengok la gambar kawan aku sorang ni.Aku sampai tak sampai hati la nak edit gambar dia. Kami datang 8orang dan meja kami tu kami berlima ja muat tiga lain carik meja lain apa yang aku nak cerita ni bukan pasal meja yang pihak kedai sedia kan tapi nak cerita pasal service dari depa yang buat aku panas hati sangat. Mana tak nya.. Aku order nasi goreng cina tapi rasa dia sangat la teruk! Tak rasa nasik goreng lansung, rasa garam pun aku tak dapat rasa. Tahu la nak untung banyak tapi jangan sampai macam tu, tak pernah aku rasa nasik goreng seteruk macam aku makan dekat ASHBYROAD nieh.. Aku tak takut mention nama tempat nih sebab aku dah lama banned tempat ni untuk wat tempat makan. Dah la service teruk tempat pun tak selesa. Bau busuk suma bagai! Pernah dulu aku order Jus Carrot Susu dan sampai tersedak aku minum air tu sebab aku dapat HAMPAS carrot..Shit macam nak Carot je dekat makcik yang blend carrot tu ntah aku costumer yang keberapa la guna pati carrot dia! See.. Padahal carrot dekat ekonsave tu mak aku beli sepuluh batang pun habis kuat RM3..patut ke aku bayar RM2 untuk segelas HAMPAS carrot??


 Ok berbalik kepada kawan aku nie.Malam tu 3orang kami order Nasik Goreng USA. Ok! 15minit tunggu air baru sampai.. Sengah jam lepas tu nasik pun sampai.. dan nasik goreng usa yang sampai dua ja..mana satu lagi?haha..sejam menunggu dia buat untuk dua orang je..Panas nya hati!hahaha. Pastu dia(kawan aku) pun tanya "abang mana satu lagi USA??" "hah, order 3 ke tadi?" alahai...sedihnya aku tengok abang amek order tu.. Buat apa dia salin dekat atas kertas 3orang USA tadi? WASTE! Kalau la dia silap bawak nasik goreng lain tapa la lagi kan!haha.."ok adik USA ek..lambat sikit la dik erkk" haha aku gelakkan dia."takpa-takpa bang saya rela mati tunggu nasik abang, takmau2" *aku reka dialog sendri... Dah la berejam tunggu  lagi mau tunggu sejam ka untuk sepingan nasik ?


THE BALETON
Kenapa BaleTon?/haha..sebab aku eton dia bale kot!sebab itu aku rasa..Dah lama dah aku kenal budak ni..dari Sekolah menenggah..Lama ke tu?ok la lama la jugak(jaga ati sendiri)..haha..Aku dengan dia selalu lepak mekdi sebab boleh refill air banyak kali.. Aha..tapi dia lebih suka makan ayam goreng ranggup tu..
Dan masa ini kebetulan kami sama-sama practical dekat penang..Aku Island dia main land. Bila ada masa aku akan ajak member lain keluar dengan dia!hoho! Takot ada syak wasangka..Ok secara jujurnya aku sangat rindu akan moment itu..


P/s:: aku pun tatau macam mana nak spell Ashby tu..terkadang aku dengar HB  kadang2 AskB..biar la apa pun aku tak mau makan situ dah! dan aku akan cuba untuk masak sendri..belajar masak-masak maklum la nak jadi laki orang kan..tak gitu  @KakTulip dan @ Kak Lily??haha..

7 comments:

  1. HB road kot.. hahaha


    gambar 1st mata ko stim... hahaha


    lain kali, ko bagi balik carrot susu tu, suh dia minum depan kita, kalau habis baru kita bayar.. hahaha

    ReplyDelete
  2. HB road erk??ntah la ikar..aku tensen tol..mmber aku boleh ajak p situ padahal jauh gak dari umah sewa aku..tak berbaloi..buang masa buang minyak buang duet!...

    haha..stim la ada gadis..haha

    tu bukan carrot susu dah tu..tu hampas..nak ja aku simbah makcik tu takdak kemajuan langsung

    ReplyDelete
  3. hamboi~ aku dah la sedih dgr dia ngadu kat aku malam tu sebab xdapat nasi tu.. ada plak hg letakkan wajah kegusaran dia di sini.. kesian sungguh tgk dia.. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!

    ReplyDelete
  4. fastfat... jgn bale! hahaha

    ReplyDelete
  5. Haha. lawak la.. len kali jgn tengokk video macam tu..hehe.nanti kempunan ayam goreng kepsi tu.. hehehe. Burge mekD pun sama. bkan leh percaya sangat tapi aku tak duklik. telan gak kan.

    haha,len kali p makan sana bawak ayaq masak siap2. haha. carot susu pun pi blend sendiri la. buat apa makan luaq kalo modai segelas baru 50 sen. hehe

    ReplyDelete
  6. anne:: AHahha...padan muka balak hg...nak sangat makan kat situ..aku cakap tak best nak gak,...amek
    haha

    aah tu la spek baru dia spek playboy
    ahah

    Kura::haha..kembar hg dah gemok larh skg,..hahha

    Lily::hahha...aku tak tgok tapi org share dia paksa tgok..ahaha..salahkan org plak..pastu aku sebarkan lagi..haha..

    Tol2 kalau ikot mak aku mmang dia akan bawak ayaq sendrir p kenduri contoh sebab ayaq depa guna ayaq paip..haha..aku dah la addictkan carrot tapi dapat ampas..geram wehh!!hahaha

    ReplyDelete