Aku

My photo
parit buntar, perak, Malaysia
kacak hansome baik dan comel itu aku

Saturday, July 30, 2011

Asia Tour 2011 MALAYSIA XI vs LIVERPOOL FC

Assalamualaikum..hai prety boy and handsome girl!

16 Julai ritu aku turun bukit jalil..Opsss (andfield sebenarnya) Untuk frendly Liverpool dengan MALAYSIA. Ok! aku tau aku punya cerita ni dah lambat dah expired orang pun tanak cerita dah. Dan aku percaya ramai antara kita yang kecewa sebab kalah dengan Singapore 2 hari lepas. Tapi aku tetap nak cerita jugak gamed The Reds vs Harimau Malaya ni juga! Aku bukan nak ulas game ni yang dah berlaku, sebab aku sememangnya noob pasal bola ni. Saja aku nak share dengan kamu keghairahan suasana ketika aku di Andfield Malaysia itu hari. Terima kasih kepada Cik Eton yang tolong tunjuk jalan nak pergi stadium dan temankan aku..

The Andfield
Siapa yang tengok dekat tv pun boleh rasakan yang team Malaysia yang jadi away di tempat sendiri... Haha.. LOL.. aku antara 80 ribu orang masa itu! Sangat meriah dan gamatnya suasana ketika itu! Yeah! dan yang datang tu bukan larh fan budak-budak macam game Arsenak yang boo playar Malaysia sebelum liverpool ni. Tapi yang datang ni suma set2 otai yang umoq lebih tua dari apak aku rasanya! Memang team liverpool ni antara team yang paling ramai fan di Malaysia ni. Die hard fan sebenarnya!

Balecan Pun The Red's fans juga ka??
oh...tentu la tidak! Aku The Blues laa...tapi aku datang stadium ofcoz la aku datang untuk Harimau Malaya dan untuk enjoy the beutiful football yang di bawak dari epl even bukan big four epl lagi kan. *nganjing sikit..
Percaya la belakang aku ni 90 peratus kaler merah dan ratio yang aku boleh bagi untuk penyokong kedua-dua pasukan ialah 100 orang  merah(liverpool) nisbah seorang kuning(Malaysia).

The Hyper Goal
Safiq Rahim punya freekick... Perghh! mantap la beb! atleast Malaysia petang tu tak la mengharapkan goal penalti kan! Syabas! Ok! itu first half. Lepas Halftime aku sangat teruja apabila Safee Sali masuk... Selama ni aku tengok tv ja dia.. Kali ni aku tengok sendrir secara live, awesome! dua goal dia buat.. dah macam Rooney dah dia!

The Hyper Celebration
Yang gambar pertama tu abang aku ntah dia celebrate goal sapa aku pun tak ingat dah sebab semua goal dia macam tu tak kira la safee sali ke kuyt ke yang score dia mesti macam tu.. Haha.. Release tension kerja aku rasa, sebab aku tengok sejak dia kerja memang takdak life! wakaka..

YNWA
Apak aku memang orang kuat liverpool sebab tu aku cakap awal artikel tadi yang pergi ni semua bukan budak-budak kecik la.. Set2 macam apak aku ni. Dulu apak aku main dengan King Daglesh la masa muda-muda dulu.. Masa rambut apak aku afro lagi. Lol...

You Never Walk Alone kata die hard fan liverpool.. Penyokong perak macam aku lak "Kejor yeop kejor"! HAHA...

The Hyper LOL
Sorang macherano sorang torres! Memang best! Macherano yang blah dari liverpool teruih dapat cup dan torres yang blah pergi chelsea lagi buntu nak dapat goal! LOL LOL LMAO! HAhaha

 The Other Hypers!
Atas aku dengan abang aku dan yang bawah kawan dia.. Memang kami sangat enjoy dengan game tu ... Bagi aku tak kira sapa kalah sapa menang yang pastinya aku sangat la terhibur dengan aksi yang dihidangkan... Tak rugi la aku turun dari ipoh (even tiket aku claim dekat abang aku kan)...

p/s:: Kalau Malaysia menang lagi best! Aku bajet Liverpool menang 4-3 ja tapi last minit tu dapat jugak 2 goal untuk depa.. Dan macam tu juga aku harapkan Masa Malaysia dengan Singapore tempoh hari aku ingat playar Malaysia dapat bangkit macam itu tapi sayang seribu kal sayang tak dapat la aku terbang ke Brazil 2014 ni..Anyway aku sangat berbangga menjadi anak Malaysia.. "Tanah Tumpahnya Darahku"

1 comment:

  1. Bale.... Sory law cek lma x stalk blog hang.. Anyway slmt ary rye maaf zhir batin... Away hg update blog ka.... ???? Cek ya2 la dok isaw kot2 byk sgt update hg yg cek ta smpat bca sbh da lma ta stalk... Huuhuhuhuhuhuhuhuhu. . . .. .

    ReplyDelete