Aku

My photo
parit buntar, perak, Malaysia
kacak hansome baik dan comel itu aku

Saturday, July 30, 2011

Asia Tour 2011 MALAYSIA XI vs LIVERPOOL FC

Assalamualaikum..hai prety boy and handsome girl!

16 Julai ritu aku turun bukit jalil..Opsss (andfield sebenarnya) Untuk frendly Liverpool dengan MALAYSIA. Ok! aku tau aku punya cerita ni dah lambat dah expired orang pun tanak cerita dah. Dan aku percaya ramai antara kita yang kecewa sebab kalah dengan Singapore 2 hari lepas. Tapi aku tetap nak cerita jugak gamed The Reds vs Harimau Malaya ni juga! Aku bukan nak ulas game ni yang dah berlaku, sebab aku sememangnya noob pasal bola ni. Saja aku nak share dengan kamu keghairahan suasana ketika aku di Andfield Malaysia itu hari. Terima kasih kepada Cik Eton yang tolong tunjuk jalan nak pergi stadium dan temankan aku..

The Andfield
Siapa yang tengok dekat tv pun boleh rasakan yang team Malaysia yang jadi away di tempat sendiri... Haha.. LOL.. aku antara 80 ribu orang masa itu! Sangat meriah dan gamatnya suasana ketika itu! Yeah! dan yang datang tu bukan larh fan budak-budak macam game Arsenak yang boo playar Malaysia sebelum liverpool ni. Tapi yang datang ni suma set2 otai yang umoq lebih tua dari apak aku rasanya! Memang team liverpool ni antara team yang paling ramai fan di Malaysia ni. Die hard fan sebenarnya!

Balecan Pun The Red's fans juga ka??
oh...tentu la tidak! Aku The Blues laa...tapi aku datang stadium ofcoz la aku datang untuk Harimau Malaya dan untuk enjoy the beutiful football yang di bawak dari epl even bukan big four epl lagi kan. *nganjing sikit..
Percaya la belakang aku ni 90 peratus kaler merah dan ratio yang aku boleh bagi untuk penyokong kedua-dua pasukan ialah 100 orang  merah(liverpool) nisbah seorang kuning(Malaysia).

The Hyper Goal
Safiq Rahim punya freekick... Perghh! mantap la beb! atleast Malaysia petang tu tak la mengharapkan goal penalti kan! Syabas! Ok! itu first half. Lepas Halftime aku sangat teruja apabila Safee Sali masuk... Selama ni aku tengok tv ja dia.. Kali ni aku tengok sendrir secara live, awesome! dua goal dia buat.. dah macam Rooney dah dia!

The Hyper Celebration
Yang gambar pertama tu abang aku ntah dia celebrate goal sapa aku pun tak ingat dah sebab semua goal dia macam tu tak kira la safee sali ke kuyt ke yang score dia mesti macam tu.. Haha.. Release tension kerja aku rasa, sebab aku tengok sejak dia kerja memang takdak life! wakaka..

YNWA
Apak aku memang orang kuat liverpool sebab tu aku cakap awal artikel tadi yang pergi ni semua bukan budak-budak kecik la.. Set2 macam apak aku ni. Dulu apak aku main dengan King Daglesh la masa muda-muda dulu.. Masa rambut apak aku afro lagi. Lol...

You Never Walk Alone kata die hard fan liverpool.. Penyokong perak macam aku lak "Kejor yeop kejor"! HAHA...

The Hyper LOL
Sorang macherano sorang torres! Memang best! Macherano yang blah dari liverpool teruih dapat cup dan torres yang blah pergi chelsea lagi buntu nak dapat goal! LOL LOL LMAO! HAhaha

 The Other Hypers!
Atas aku dengan abang aku dan yang bawah kawan dia.. Memang kami sangat enjoy dengan game tu ... Bagi aku tak kira sapa kalah sapa menang yang pastinya aku sangat la terhibur dengan aksi yang dihidangkan... Tak rugi la aku turun dari ipoh (even tiket aku claim dekat abang aku kan)...

p/s:: Kalau Malaysia menang lagi best! Aku bajet Liverpool menang 4-3 ja tapi last minit tu dapat jugak 2 goal untuk depa.. Dan macam tu juga aku harapkan Masa Malaysia dengan Singapore tempoh hari aku ingat playar Malaysia dapat bangkit macam itu tapi sayang seribu kal sayang tak dapat la aku terbang ke Brazil 2014 ni..Anyway aku sangat berbangga menjadi anak Malaysia.. "Tanah Tumpahnya Darahku"

Thursday, July 21, 2011

WiFi.

Assalamualaikum..hai!..
Berita baik! modem aku dah menyala balik dah sekarang..yes! dah bersawang sakan dah belog aku ni.. Gambar-gambar pun dah melimpah-limpah dah ni...So akan datang ada entri aku pasal The Reds yang datang Malaysia sempena Asia Tour mereka minggu lalu, ada juga gambar aku di Ipoh...Dan yang lain akan menyusul kemudian..

Ohya! Sapa yang nak jadi yang pertama baca entri aku lepas ini cuba la berjaga malam(lepas tahajud maksud aku) sebab masa ni ja aku boleh update belog maklum la lappy pun pinjam orang tak macam dirumah (Parit Buntaq) boleh update bila-bila masa aku suka. Terima kasih ya @deq wan sebab tidoq malam ni..Kecewa agaknya Torres tak score tadi sebab tu tidoq awal tu...haha.Sapa fans Chelsea sini??enjoy tak game tadi?best??haha..

p/s:: Terima kasih sangat-sangat le kepada bekas budak-budak rumah sewa pakhaji rock ni..sebab tak bayar duet streamyx sampai kena potong..haha..terima kasih sangat sebab curik modem aku..ohya!tong gas pun hilang juga..tak pasal-pasal kena collect sorang RM20...

Saturday, July 9, 2011

Light Leak # 1

Assalamualaikum..

Hello Merah! Kuning! Biru!  Hijau dan tak lupa Putih!..Opss..bukan pasal rally semalam tapi kaler-kaler yang aku mention nieh semua kaler yang aku gunapakai dalam edit-edit gambar nieh.!haha..Takdak masa aku nak ulaskan isu Bersih 2.0 tu.. Kalau aku ulas nanti ada yang kata aku di pihak Merah bila aku kutuk Merah ada yang kata aku Kuning......... So.. aku kepilkan semua kaler ni larh! Hahah..kamu perhatikan setiap gambar mesti ada kaler merah kuning atleast!haha...

Ok stop pasal tu kita cakap pasal apa aku nak cerita! Tengok gambar-gambar ni. Semua aku dah conteng. Aku sekarang dalam dok belajar menda alah ni.. Sangap pon ada bila setiap kali on Photoshop aku main menda nih..Light Leak! Saja nak dapat vantge look gitu!haha.

The Ohters Hyper Light Leak!





Aku rasa aku perlukan komen dan tunjuk ajar dari kamu! Boleh tak tolong bagi komen yang boleh memajukan aku??hehe..

p/s:: Sapa pro boleh ajaq aku dak??hahha

Friday, July 8, 2011

Random # 1 FastFood

Asslamualaikum..
      Hai manis!
Bangun awal pagi tadi aku saja ja kodek-kodek balik gambar dulu..gambar masa aku hidup di penang, and then aku terjumpa plak folder gambar ni.. Seronoknya kami masa itu. Memang la seronok asik berjalan ja..Kerja 3-4 hari seminggu selebihnya jalan habiskan duit! Tapi kami sangat enjoy!Tiada memikirkan esainment yang meninbun, tiada juga fikir pasal kelas sebab hari-hari ialah hari cuti kami!haha

The Fast Food
Ok!entri ini juga saja aku reka sebab semenjak seminggu dua ni ramai yang aku tengok wall dekat fesbuk ramai yang post video "the making of ayam goreng sedap dan ranggup sehingga menjilat jari " tu..Ok!aku mengaku,aku antara orang yang banyak share video-video tu dan tag kepada addict-addicts fast food tu!haha..Kamu ada tengok dak?setakat nieh aku baru jumpa 3video tak tahu la kalau ada lagi kan!! Hell!
Bagi aku bukan la sedap mana makan fast2 food nieh.. Tapi aku lebih suka akan lepak dengan kawan-kawan.Memang aku tak amalkan makan sebab takot aku pun fastfat kan!haha.. 


Antara sebab lain untuk kami berfastfood ini juga ialah service yang kami dapat dari kedai-kedai yang menjadi tumpuan student-student lepak contoh nya dekat ipoh ni aku boleh bagi dekat AshbyRoad..  Kamu sendiri tengok la gambar kawan aku sorang ni.Aku sampai tak sampai hati la nak edit gambar dia. Kami datang 8orang dan meja kami tu kami berlima ja muat tiga lain carik meja lain apa yang aku nak cerita ni bukan pasal meja yang pihak kedai sedia kan tapi nak cerita pasal service dari depa yang buat aku panas hati sangat. Mana tak nya.. Aku order nasi goreng cina tapi rasa dia sangat la teruk! Tak rasa nasik goreng lansung, rasa garam pun aku tak dapat rasa. Tahu la nak untung banyak tapi jangan sampai macam tu, tak pernah aku rasa nasik goreng seteruk macam aku makan dekat ASHBYROAD nieh.. Aku tak takut mention nama tempat nih sebab aku dah lama banned tempat ni untuk wat tempat makan. Dah la service teruk tempat pun tak selesa. Bau busuk suma bagai! Pernah dulu aku order Jus Carrot Susu dan sampai tersedak aku minum air tu sebab aku dapat HAMPAS carrot..Shit macam nak Carot je dekat makcik yang blend carrot tu ntah aku costumer yang keberapa la guna pati carrot dia! See.. Padahal carrot dekat ekonsave tu mak aku beli sepuluh batang pun habis kuat RM3..patut ke aku bayar RM2 untuk segelas HAMPAS carrot??


 Ok berbalik kepada kawan aku nie.Malam tu 3orang kami order Nasik Goreng USA. Ok! 15minit tunggu air baru sampai.. Sengah jam lepas tu nasik pun sampai.. dan nasik goreng usa yang sampai dua ja..mana satu lagi?haha..sejam menunggu dia buat untuk dua orang je..Panas nya hati!hahaha. Pastu dia(kawan aku) pun tanya "abang mana satu lagi USA??" "hah, order 3 ke tadi?" alahai...sedihnya aku tengok abang amek order tu.. Buat apa dia salin dekat atas kertas 3orang USA tadi? WASTE! Kalau la dia silap bawak nasik goreng lain tapa la lagi kan!haha.."ok adik USA ek..lambat sikit la dik erkk" haha aku gelakkan dia."takpa-takpa bang saya rela mati tunggu nasik abang, takmau2" *aku reka dialog sendri... Dah la berejam tunggu  lagi mau tunggu sejam ka untuk sepingan nasik ?


THE BALETON
Kenapa BaleTon?/haha..sebab aku eton dia bale kot!sebab itu aku rasa..Dah lama dah aku kenal budak ni..dari Sekolah menenggah..Lama ke tu?ok la lama la jugak(jaga ati sendiri)..haha..Aku dengan dia selalu lepak mekdi sebab boleh refill air banyak kali.. Aha..tapi dia lebih suka makan ayam goreng ranggup tu..
Dan masa ini kebetulan kami sama-sama practical dekat penang..Aku Island dia main land. Bila ada masa aku akan ajak member lain keluar dengan dia!hoho! Takot ada syak wasangka..Ok secara jujurnya aku sangat rindu akan moment itu..


P/s:: aku pun tatau macam mana nak spell Ashby tu..terkadang aku dengar HB  kadang2 AskB..biar la apa pun aku tak mau makan situ dah! dan aku akan cuba untuk masak sendri..belajar masak-masak maklum la nak jadi laki orang kan..tak gitu  @KakTulip dan @ Kak Lily??haha..

Monday, July 4, 2011

Recap-recap Minggu Akhir Cuti aku di Parit Buntar

Assalamualaikum..Helo Preties!
Kamu baca entri kali maybe aku dah ada di Ipoh..Cuti panjang aku sudah abeh dan bermakna masa aku nak menulis pun terhad aku rasa..So ini Buah last aku nak upload gambaq dan recap minggu last aku di sini bersama kawan-kawan aku nieh!

Tepi Sungai
First of all... Lepak tepi sungai dan buang masa perkenalkan diri.Haha.. Kali nie Hafiz takda sebab sibuk buat report Latihan Industri aku.

Shisha Taman Pekaka
Tadak sapa yang merokok pon kecuali si jambu tu tapi saja nak belagak dewasa...Hahah..

Kokies di Rumah Kak Tulip
Tak perlu rasanya aku kenalkan sibling nieh lagi sapa yang follow belog nieh pasti dah kenal..Lepaking di rumah Kak Tulip memang dah jadi aktiviti wajib kami!haha..@mak shadah sangat suka kokies nieh

Transfomers 3D




Sebenarnya aku tak se exited mana pun nak tgok transfomers nieh sebab sememangnya aku tak follow pun dari yang 1st..aku lebih exited sebab dapat abehkan cuti aku dengan mereka!ya!ini destinasi akhir aku untuk cuti kali ini!..

P/s::aku dah ada ipoh skrg..haha..