Aku

My photo
parit buntar, perak, Malaysia
kacak hansome baik dan comel itu aku

Saturday, June 11, 2011

Rindu Akan Zaman Sekolah!

Assalamualaikum All Pretty Pepol

Entri pertama aku selepas aku resign kerja semalam..aku rasa dah dekat dua minggu rasanya aku tak update belog hafiz nieh..wahh..jadi dengan keterujaan aku untuk kembali aktif berbelog aku mulakan dengan post yang emo sikit!wahaha..tak emo mana pon just nak refresh balik ja.!

Sejak 3 tahun nieh aku dah servey ramai orang dah.."rindu tak zaman sekolah" dan feedbacknya suma akan jawab rindu!ya!memang la aku antara orang yang obses nak balik ke zaman sekolah..gila apa tak rindu! Rasanya zaman sekolah larh paling banyak kenangan! Rasanya aku nak balik dari form1..sebab form1 aku baru rasa nak dewasa sikit.pergi sekolah naik beskal...aku punya ramai masa tu tapi yang aku ingat aku ada kawan ngan sorang mamak dan sorang lagi non-malay, india*..yang aku rasa sayang sangat sampai sekrang.. yang india tu sangat larh aku suka berkawan sebab dia tak resict ,fasih berbahasa juga! Teringat lagi aktiviti masa balik sekolah aku dengan si india nie suka tolak side mirror keta-keta yang ada tepi jalan..bawak beskal laju-laju pastu tolak side mirror..ada sekali sampai patah side-mirror saga merah tu!Sapa yang dapat tolak side mirror paling banyak masa tu dia la pemenangnya!aha..

Kenangan dengan siMamak tu pulak paling seronok masa bulan puasa, bila tibanya Ramadhan kami je yang paling seronok bukan sebab kami nak ponteng puasa ke apa..tapi masa malamnya masa taraweh kami budak yang paling seronok..lepas ja rakaat ke8 aku mamak berlari balik rumah dia. Masa dekat rumah dia la macam-macam kami buat.. Bom asap, Panjat Bumbung, Isap rokok kertas atas bumbung! dan paling tak boleh lupa aku mamak naek moto sampai terbabas..sunguh awesome bagi aku malam tu!jatuh-jatuh motor saja aku gelak terbahak-terbahak! yang si mamak tu pulak kaki retak.. Tak pasal-pasal raya time tu bersimen!

Aku bukan tak bergaul dengan yang lain..tapi yang lain tak seindah dengan yang berdua ni masa tu! dengan Hafiz aku tak rapat sangat masa tu sebab dia sangat larh berlagak pandai!haha..tapi buat kawan ringan-ringan tu boleh la..bukan semua kata-kata dia aku percaya..Tapi sapa sangka sekarang dia kawan baik dan tak boleh berpisah jauh!.Tapi sampai form3 je aku dapat bersama mereka nieh..Sebab Kak Tulip tingai aku dan pergi mrzm...pada masa tu jugak aku dapat tawaran apa yang aku apply..Sekolah Teknik Ipoh,Brash..Aku tak expect pon nak keluar dari parit buntar masa tu. Tapi aku juga ada niat nak jadi macam abang aku.. Hidup dalam asrama jauh dari mak apak aku!

Jadi pergi la aku bawa diri ke ipoh..Rasa janggal sangat bila ditempat orang masa ketika tu. Tambahan pulak orang sekililng aku semua yang sangat larh berbeza dengan aku.. Cara bercakap satu..Aku biasa cakap utagha bila pergi sembang dengan orang sana yang mostly datang dari perak espicialy area Ipoh, terkebil-terkebil juga mata aku nak paham bahasa depa nieh! tapi dalam sebulan dua tu aku dah boleh biasakan diri dan aku dah tak bazirkan air mata aku aku sebab kenangkan mak aku di parit buntar!

Banyak juga yang jadi masa aku kat ipoh masa tu. Dan yang penting nya aku pergi sana aku jumpa apa yang orang kata buah hati!eton*..Sangat larh kebutalan aku kenal dengan si eton nie..gila! Tak pernah aku nampak eton nieh sebelum aku add dia dekat Myspace(masa tu myspace la pemes dan tak kenal lagipun fesbuk masa tu). Entah macam mana aku rajin dan suka buzz dia dalam myspace pun tak tahu la ,mungkin sebab dia terlalu karek dan sombong dengan aku yang membuatkan aku untuk kenal dia lebih rapat..Hari demi hari aku cuba takcle dia..dan hari-hari juga aku kena drop dengan sidia.. Itu semua jadi masa aku cuti hujung tahun form4..tak penah nampak dan tak penanh jumpa..ntah dia satu sekolah dengan aku pon ntah idak..

Masuk sekolah sesi form5 larh pertama kali aku terserempak dengan dia masa dia kalot-kalot angkat barang nak naik asrama. Kalau kamu tengok aku masa tu memang larh nampak cool dan sombong sangat sebab tak pandang pon si eton (curi-curi pandang je), tapi jantung aku sangat larh berdegup kencang bagai nak terkeluar sudah sebab nampak perempuan yang selama ini aku message dab bermyspace masa cuti tu!..dalam ati aku berkata-kata "u so awesome look eton, tapi kenapa hg karek sangat dengan aku kat myspace"..

Sejak dari tu aku sengaja ambil kesempatan untuk selisih dengan sidiasepeti biasa bila selisih ja mesti jantung aku nak terkeluar sebab sangat larh takot dan dapat aku rasakan darah aku naik ke kepala sebab malu kot..Dan macam mana aku boleh lupa aku bagi ceklat Snikers kat dia..dan feedback dari sidia ialah sekeping surat..wah!!inikah orang sebut-sebut surat cinta!jadi bermula episod berbalas surat!Makin hari makin improve  bahasa melayu lagu tu tak heran larh spm bm aku A1 kan..*dengan muka bangga aku tulih nieh..hahha

Kemuncak yang aku nampak eton syok kat aku ialah masa Hari Sukan tahun tu! sangop si dia bawak camera apak dia semata-mata nak bergambar dengan aku! Opss!terperasan pulak aku. Masa hari sukan tu jugak sidia sangat jeles dengan aku sebab ramai dak pompan nak snap gambar dengan aku.Gila apa!sapa tanak amek gambaq dengan aku masa tu..sebab aku sangat larh very the cute sekali!well aku memang cute kamu sendri tahu kan!haha..!yeah! aku berjaya buat eton jeles dengan aku! baru aku tahu yang dia juga syok sama aku!hey kamon la eton!aku syok hg dari myspace lagi hg je yang jual mahal dengan aku masa tu!! Nasib larh aku jadi maskot rumah kuning masa tu..kalau tak, sapa-sapa pun tak kenal sapa Bale kan!hahha..

Perggh!penat aku menaip cerita kisah silam nieh!betol larh orang kata yang silam itu lagi indah apa yang dilalui sekarang!ahha!oke*bukan orang kata...aku sorang ja kata macam tu! Cukup la takat nie macam mana aku kenal eton erkk..lain kali pulak aku cerita macam mana aku kenal apak + mak dia pulak!okeh!
Moh larh kita beriadah petang-petang nieh!Ya Hostel rule!suma wajib beriadah petang-petang macam nih!

pssst:: Gambar pertama aku besama eton. dan gambar nieh la paling comel aku rasa!ahah

9 comments:

  1. haha. kau mmg cute bale masa hari sukan tuh. tinggal aku nk kiss kau je! *lg la eton jeles kan. hahaha..

    ReplyDelete
  2. muka ang takleh blah la time ni.
    mana ada aku tingai ang, ang lagi la pergi tak bg taw. lagi sadis. ternyata ang mmg sombonk dulu2.
    tapi, xpa.
    Dulu2 tyme myspace aku penah smbang ngan cik eton ni. Not bad la kn. peramah jugak orgnye, cute pulak tu. hehehe. panjang lak aku komen.

    kak tulip

    ReplyDelete
  3. shedameor::haha..skali skala flashback zaman2 dulu sonok jugak kan..haha.

    Kurapura::haha..tula..ramai nak kiss aku tapi eton dah jeling2 dah..so takdapat la..takot sumaa..haha

    Kak Tulip:: Haha..aku jadi maskot bee la time nieh..comey sgt taw..haha..alaaa..hg yg tinfai dulu sebab tu aku tadak geng dah tu...sejak bila hg bermyspace dengan dia kak tulip?

    ReplyDelete
  4. terbaaaik ark bale cerita hang .. klau diizinkan tuhan .. lg 20 tahun ang baca balik benda nie .. mesti ang gelak 24 jam punyaa

    ReplyDelete
  5. hah! da pandai mengarang panjang2.
    bagus2. baru la syok.
    hehe!


    sweet jugak ko ye.
    amboi, kemain lagi.
    hahah!

    ReplyDelete
  6. ni post lame ko ekk?
    silap pulak..
    ingat baru..

    kn boleh tulis pnjg2.
    hehe!

    ReplyDelete
  7. haha..aku memang besa la tulih panjang2 ni..masa dok kat asrama dulu prep aku buat surat ja..setakat satu muka surat tu tenang ja..wakaka
    aah ni mmg post lama laa

    ReplyDelete
  8. hazmi:: wakaka..memang lawak la kalau baca balik nnt

    ReplyDelete