Aku

My photo
parit buntar, perak, Malaysia
kacak hansome baik dan comel itu aku

Friday, June 3, 2011

Get Well Soon Apak!

 Masa rehat yang berkualiti untuk Apak dengan masuk hospital 2 hari 1 malam...Susah aku nak tengok apak aku rehat senang lenang macam duk dalam wad. , ada ja kerja even hari sabtu ahad kalau tak kena tahan wad macam ni.

Gila pa!aku pun nak masuk hospital kalau ada nurse cantik-cantik datang setiap lima minit dan tanya "abang nak anggur??" waahhh...aku pun nak langgar pintu macam apak aku boleh??haha..boleh ke Missi Eton?..
Dapat tak kamu bayangkan kaki kamu dah tadak kuku??eeuuwww...nyilu..! Tapi nak buat macam apak aku tersepak pintu, ingat takdak apa berlaku 2-3 hari kemudian baru nampak effect ibu jari bengkak dan bernanah, dokter cakap maybe sebab apak aku pakai kasut  lama sangat..dan Alhamdullilah Apak aku free dari diabetes tu yang aku takut sangat sebenarya!well suma tahu rakyat Malaysia memang familiar dengan penyakit 3serangkai nieh(darah tinggi ,kencing manis dan jantung) especially orang melayu..

Update:: Dokter dah cabot kuku ibu jari apak aku..dan dapat cuti seminggu..agak terbatas pergerakan apak aku sekarang nak solat pon seksa apa tah lagi kayuh basikal pergi kenduri-kendara kan..

psst:: mak shadah dulu kecik-kecik ada cakap nak jadi nurse, jadila tu jadi nurse ntok apak zale!ahaha*oke aku reka cerita saja nak bagi nampak macam best sikit..haha*. Tak lupa pada semua yang banyak doakan untuk apak aku Terima Kasih daun keladi yaw.

4 comments:

  1. Semoga cepat sembuh ya ayah kamu.. aku tgk, aku lak rasa sedih sangat.. huk2.. sabar eh...

    ReplyDelete
  2. Uihh. ngiluu la xda kuku. Haishh semoga cepat semboh!

    ReplyDelete
  3. anne:: jgan la sedih2 anne nnti aku nagis lak..neway ty ya!

    kura::tahu tape..ngilu kot aku tgok jari apak aku skg...btw...ty erkk

    Shedameor::ty ya junior!haha

    ReplyDelete