Aku

My photo
parit buntar, perak, Malaysia
kacak hansome baik dan comel itu aku

Monday, May 30, 2011

Post yang emotional bab 5

Sibuk sungguh aku berkerja sehinggakan masa untuk beremosi pun tak sempat, jadi di kesempatan ini izinkan aku beremosi sikit yaw!haha..
Arghh!!First of all aku nak sangat minta maaf dekat cik eton sebab jarang ada masa untuk text dia!"sorry sangat-sangat ya eton, saya tau awak terasa dengan saya, tapi awak pendam. saya mintak maap nooh. tak sengaja la wak."  gambar ini untuk awak taw!wink!wink!=D

Sebenarnya aku sangatlarh tension berkerja weh! cakap larh kerja apa tak tension kerja duk rumah pun tension sebab asyik tekan butang f5 je nak refresh fesbook. Abeh kuat tidor pastu bangun-bangun tanya @mak shadah "mak masak apa ari nie?" memang mak aku bagi kaki la setiap kali aku tanya macam tu. haha. (sumpah aku tipu).

maybe post lain kali aku akan cerita bertapa tensionnya aku di petronas tu!haha..Tapi biasa la kan..setiap ada kelebihan pasti ada kelemahannya kan..bukan semua buruk di petronas nieh ada juga yang baiknya..salah satunya shah saaid..haha. Dan berbalik pada tujuan asal aku menulis post ini ialah aku ingin mohon maaf pada siapa-siapa yang ada ajak aku p mana-mana tapi aku tak dapat attend..program dirancang dicancel last minit ke, aku tak reply massage ke, yang ajak p ban pecah tapi aku bagi alasan tak tau jalan ke, maaf kalau aku p mana-mana tak ajak ke kan(mee mamak).kan @kak tulip kan.?Oh ya maaf juga kepada @hafiz sebab selalu tolak Main dota dengan dia.. Dan paling utamanya sory sangat-sangat pada Cik Eton Manis ya!Sorry sebab takdak masa untuk awak saya bukan sayang petronas lebih dari awak tapi tangungjawab saya lorh*ayat poyo! haha...

kepada Cik Eton Manis:: walaupun saya tak seromantik Seth dalam cerita Nora Elena tu tapi saya amik gambar ni iklas untuk awak taw!*poyo tapi jujur!
p/s::Post nih emo sikit tapi jujur !Credit to Wafiy untuk gambar ini! 

Sunday, May 29, 2011

Potraiture # Wafiy

Assalamualaikum.

Mulai sekarang aku akan upload potrait-potrait! Opss! Ini bukan contest cermin mata atau contest senyuman menawan..Aku akan upload potrait yang aku rasa aku nak upload..haha..Sepatutnya aku mulakan dengan potrait owner belog ini(Hafiz), tapi the latest tak dapat lagi so aku mulakan dengan potrait si Abdul Wafiy Abdul Redduwaf ini dahulu..Akan datang mungkin potrait kamu aku upload plak sapa tahu(hafiz dulu sebenarnya baru kamu).
Hot stuff bukan wafiy nie?yeah! dia kawan sekolah agama rakyat aku dulu! Tapi dia sombong sebab dia tak main dengan budak laki macam aku masa dulu, dia main masak-masak dengan perempuan ja dulu!awww, so noty u wafiy!

Nikon D60 + Nikkor 50mm f/1.8D

Friday, May 27, 2011

The Sun

 Sedang asyik aku melayan makcik-pakcik kat petronas tadi tiba-tiba kak ida dan kak ikin (kakak petronas) menganggu aku yang tengah seronok isi minyak untuk makcik-pakcik tadi dan "wan-wan mai tengok nieh wan (langgit biru)" kata kak ida yang kalot sangat paksa aku tengok lanngit msa tu..

Mata aku terkenyit-kenyit masa tengok langgit biru tu.."kak...apa tu kakkk??" jawab aku segera.
"Hang amek la gambaq tu wann, kak ikin tak boleh tengok larh..silau.." sampuk kak ikin., Haa..tau pun silau..ingat mata aku nieh mata batman ke??..Haha.
 Selalunya aku memang akan bawak baby60 datang kerja sebab aku suka amek potrait shah saaid yang ensem dan mana la tau masa aku kerja tiba-tiba alein mendarat belakan petronas ke ada salji turun kat petronas ke who kwon kan.. Tapi hari ini aku tak bawak baby60 sebab aku lambat siap pagi (tertidoq kat toilet). So, kalut larh aku nak iron-iron unipom suma lagi kan..Tapi masa aku tak bawak la benda-benda menarik jadi..Lol dalam hati aku gelakkan diri sendiri..

Masa jadi fenomena nieh tengah-tengah hari dan jadi area-area parit buntar, taiping dan mybe nibung tebal sikit kut, ada tempat lain jadi juga sila ingatkan aku ya!Selama aku hidup memang aku tak pernah tengok so, jakun la sikit.. nasib baik la aku sempat rakamkan kejadian ni sebelum waktu Jumaat..dan dalam pukul tiga petang macam tu aku dah tak nampak kelibatnya lagi..

p/s:: Dalam pikiran aku hanya pikirkan positif, tak tahu la apa kata kamu kan.. Aku sangat-sangat noob pasal ilmu alam nieh..dan aku hanya berkata dalam hati "oh! betulla pagi tadikan hujan"..
kalau  kamu ada pandangan yang bercangah dan bernas sila utarakan ya!!

Thursday, May 26, 2011

Mee MAMU Corner

 Sekarang ni memang panas sangat cuaca. Lagi panas kan kalau keluar makan tak ajak! haha..
Mee goreng mamak dengan sebijik kelapa pandan sudah cukup untuk petang yang panas tu!

p/s:: aku memang suka mee mamak sebab dia tak basah macam mee basah..tapi mee mak aku the best ever la..Sebab tu mak aku suka buat laksa dari mee goreng..Dan aku memang tak makan laksa lain la Eton si Hantu Laksa tu.

Monday, May 23, 2011

Shah Saaid

Bukan Shah Rukh Khan bukan juga Shah Riduan..Kawan sekerja aku datang dari Pakistan. Sangat larh suka menyanyi lagu industan, macam Hetrik Roshan gitu.. Bosan-bosan aku dok petronas tu aku main kejar-kejar dengan dia ja la.

p/s:: "Chermin cuci kakak?"

Saturday, May 21, 2011

Tulip's Baked

Hai Ahad!
Abeh melodi baru rasa nak update belog hafiz nieh..Fuhh...dah 2 hari 2 malam aku kena tinggal dengan @Mak Shadah ngan Apak Zale(merended sampai melaka).. Rasa sunyi sangat hidup ni! Makan pun takdak. aku betul-betul duduk rumah untuk tidur, online ,main game, pastu p kerja balik...bosannya hari tanpa mak apak..Hargai la mak apak kamu yang masih ada ya!

Apa yang aku makan untuk terus hidup 2-3 hari ini??..keropok kacang hijau...ramly kepak ayam..dan Cookies kak tulip ni! wahhh...Itu ja yang aku makan??OMG!aku 0n diet sekarang!haha.malas sebenarnya nak masak*. So aku text kak tulip untuk cookies nieh.. Senang..takyah susah-susah aku nak p dapur rebus meggykan, kurus pun dapat..

Sangatlarh ranggup kokies nieh..dan sangat larh sesuai makan semasa menonton Nur Kaseh dengan siblings kamu nanti!Ada rasa coklat chip..hazelnut..ada masin2nya lemak gitu..Jujurnya aku suka akannya!haha..Sebalang aku boleh habiskan hari ini juga rasanya!
kamu nak? Sila la tanya @Kak Tulip ni yaw! Tempahan untuk kenduri boleh dibuat rasanya!haha

p/s::Boleh kurus rasanya kalau aku tak makan nasi hari-hari macam ni..sekarang pun dah rasa hilang 5kilo dah nieh..hahaha...eton bila nak buat tomyam nya??

Thursday, May 19, 2011

Off Day!

Oh yeah!!Sempena hari  Khamis yang aku off kerja.. Memang hari untuk aku release tension..So aku releasekan tension aku dengan keluar jalan-jalan carik makan. . Aku bila tension nak makan ja kerja. Tengok larh aku pun dah tension dengan kegemokan sejak habis practikal nieh..

OH! Kamu yang follow entri-entri aku sebelum ini mesti tertanya-tanya siapa Kak Tulip yang aku selalu mention-mention kan. Dia, kawan sekolah aku, dari sekolah rendah lagi kami berkawan..Yea!dia sorang ja  perempuan yang berani kawan dengan aku yang sombong nieh.! Kalau perempuan lain tengok aku mesti benci punya! HAHA..Selain Kak Tulip, Khalil, Idham, Hafiz dan Muiz ada sekali. Mereka rakan rapat yang aku ada setakat ini..Ada sorang lagi (mamak). Tak dapat join sebab tak cuti..Sori brader memang kami nak gather2 time ang tak dak pun*

Breakfast di Nasi Lemak Sri Kuning 
 Haha.. nasi kuning nie memang jarang kita dengar maybe takdak kut di tempat kamu sebab kebanyakkan aku tanya "nasik kuning" semua tak tau..Semua cakap nasik kuning nie pulut kuning. TAK! bukan pulut.. Gila pa nak makan pulut kuning pagi-pagi?? Nasik biasa tapi munking dah dikuningkan dengan kunyit kot.. Haha..Kedai nasi kuning dah lama dah bukak sejak aku sekolah rendah lagi dan dah banyak kali aku rasa kedai nieh masuk paper. Kadang-kadang ada yang sangup datang dari jauh semata-mata nak sarapan disini...Nasib kami datang hari Khamis kalau datang weekends tak dapat larh nak "huahua" sampai sejam macam lepak dekat mapley..Kalau kamu singah Parit Buntar try sarapan disini ya!.

Along Caketiau
 Selalu aku bawak kamu makan dekat penang ja.. Kali nieh kat parit buntar pulak..Caketiua sini pun sama rancak jugak..Mula berniaga lepas asar agaknya sampai la malam. Memang tempat nieh jadi tumpuan orang ramai tak kira family tak pun muda-mudi macam kami. Udang dia banyak!.Sampai Gatai hidung aku makan udang. Dan aku sangat larh suka tempat nieh sebab silau dengan cahaya sunset..memang aku baru belajar dengan backlighting..

Sebenarnya aku tak kisah pun nak lepak mana, sedap ke tak tempat tu.. Cuma aku nak ialah dapat berkumpul dengan member-member lama. Sembang sampai abeh isu itu ini. Gelak kuat selagi orang tak kisah. Itu yang aku mahu..Tak guna kalau makan tempat mahal tapi semua serius kan.. Mesti la ada hiburan sikit, drop orang itu drop ini.. HAHAHA..Suka sangat bila aku tengok kawan-kawan gelak bukan senang nak jumpa kan! HAHA..
 Terima kasih pada @Khalil Amin yang belanaja kami dari pagi sampai petang. Sepatutnya aku yang keluar duit semua..!Terima kasih juga Muiz Aizat, Kak Tulip, Adik Tulip, Idham dan Hapiz. Haha.yeah! Adik aku ada tanya aku semalam.. @Sahir:: kenapa setiap kali gambaq-gambaq amcik tangkap mesti ada Hapiz??..
haha..Jawapan dia mudah ja larh.. Memang la kena ada Hapiz..ini kan Belog dia,,haha..melawak*..(kawan yang selalu ada even kami selalu bertengkar)..

p/s:: Taniah kepada Cik Eton kerana berjaya menghabiskan posting sebagai peyambut kelahiran sejak dari 3minggu lalu sehingga hari ini, hari last..Mulia sunguh kerja seorang nurse nieh bukan!dan mintak maaf sangat-sangat kalau ada terkasar bahasa yaw!

Monday, May 16, 2011

Thor 3D + Tomyam Poktek




 Tomyam Poktek
Dah sebulan lebih rasanya aku tinggalkan Penang dan jujur sekali aku katakan aku rindu live di penang.. Rindu dengan tidak kesopana pemandu dia..rindu akan kesibukan jalanraya dia yang kecik..rindu rumah kak siti muslehat..rindu juga kilang yang aku practikal dulu ! Yela ramai kawan aku kenal disitu! Semalam aku lepas abeh kerja dapat juga turun penang dengan misi untuk movie Pirate Caribean. Tapi salah timing daaa...Ada kongsi je,..takan nak tengok Kongsi kot...Lu tengok lu Rugi muiz aizat kata..So Thor 3D la...baru stim! Bukannya aku tak saport filem Malaysia..cuma aku taknak rugi ja..hahah...Serius puas Thor..tambahan pula dengan bantuan 3Dnya memang aku tak tidur macam aku tengok Senario Beach Boy dulu...haha..

Lepas Thor kami carik makan pula...Plan nak p makan ketam tapi...Kedai tu tak bukak plak hari tu.. Memang bukan rezeki kami la.. Mungkin next time ada Eton mana tau ketam tu ada..haha..Last-last makan dekat Toyam Poktek nih pun jadila...masa duk penang dulu tak penah singgah pun walaupun rumah sewa dekat sangat..
Next Plan plak 19/7/2011 ya! Kak Tulip kepala...haha
Penampilan Khas:: Azri Josri...sepupu aku..

p/s:: gambar-gambar aku kali aku speselkan sikit dengan bantuan 3D so dapat kan spek 3D nak tgok gambar-gambar nieh ya!..teruja la sebab 1sttime tgok 3D..haha..sebab tu kami plih THOR bukan kongsi..dan Thor tak seGengster Kongsi..sesuai umur macam Azri tengok..ahahha..melawak*:P
Tambahan :: aku ingatkan kamu bawak la kad student bila nak tgok movie ya! dari RM17 dapat jimat RM3..









Saturday, May 14, 2011

Faizal + Azie = Irfan

Aku sangat larh geram dengan pipi budak ini...Bulu mata dia juga melentik dan panjang...Auuuww...muka comel ikot apak dia Cikgu Faizal Puteh macam mak dia.Cikgu Azie..Haha,,sapa Cikgu berdua ini??Cikgu yang banyak pasal komputer. Dari abang aku, aku dan adik aku sekarang la kami belajar dengan depa nieh..
Abang aku 1st Batch Giatmara Parit Buntar, Aku Batch yang ke-5 dan adik aku sekarang Batch yang ke-10..Dari cikgu berdua nieh bekanal-kenal masa zaman abang aku dan bercinta teruih berkawen masa zaman aku dan dapat anak pada zaman adik aku sekarang...kiranya giat tu famili aku punya gak larh.semua lepas SPM teruih belajar repair komputer..haha...Banyak kenangan aku dekat Giatmara tuh. Mungkin aku akan cerita lebih lagi lain kali!

p/s:: tengok suka betul dia main bantal busuk aku tu..haha..ya! kami berebut Bushuk tadi..HAHAHA