Aku

My photo
parit buntar, perak, Malaysia
kacak hansome baik dan comel itu aku

Tuesday, April 5, 2011

Balecan's Driving School

Hahah..melihat adik aku yang dah dua kali gagal bawak kereta dengan jpj menginngatkan aku 2tahun dulu! Aku pun pernah berada dimana adik aku rasa sekarang..Mungkin sebab itu dia gagal 2 kali gamaknya!nebes mungkin! Salah sapa kalau gagal test jpj nieh??salah mak aku ke??salah drivingschool ke?? tak pun salah jpj yang gagalkan dia tu?
mari kita mula analisis apa sabab kegagalan seseorang tu masa test jpj! Dari apa yang aku rasa larh..

Faktor utamanya ialah kereta! Kereta masa kita belajar dengan kereta masa test memang sangat berbeza! Kereta masa belajar memang senang nak jalan lepas clacth teruih jalan tatau la sama ada kereta tu dah barai tak pun pihak drivingschool tu dah ubah bagi senang nak bawak kan! Bila hari test ja bebudak termasuk aku dulu dengan tak bersalahnya masok gear teruih lepas clacth nak jalaan! Memang mati la kereta tu bhai! Dah masok gear tu tekan la minyak sikit pastu lepas clacth slow..Pastu baru lepas semua!Kereta masa test adalah sama macam kereta mak apak kamu guna!

 faktor laen, mungkin sebab bukit masa test tinggi lagi dari bukit masa training ! Hahah.. Adik aku cakap bukit nieh lepas clatch ja pon kereta drivingschool 2 boleh naek dengan relexnya! Dah gagal tu macam-macam la alasan kita bagi kan!
bila kat atas bukit nieh! Kamu tekan ja kuat minyak tu bagi bunyi pon tapa..janji tak mati enjen kat atas tu..Pastu lepas clatch sikit-sikit.. Kereta dah rasa gerak kamu lepas la handbrake! Terbang la kamu lepas tu!
Lagi satu masalah ialah parking! Haha..adik aku kata tiang-tiang dia bengkok la..sebab tu dia failed tu! Test nieh lagi susah dari spm katanya!hahahha.. Ingat macam cerita PAPADOM ke salah tiang tu??
Faktor-faktor lain mungkin sebab tenaga pengajar kot! Masa aku dulu memang aku dapat cikgu yang garang sebab tu la aku takot gagal kot! Tapi sekrang nieh tak! Cikgu yang ajaq aku dulu tu dah kena pecat dah pun sebab ramai yang complain dia garang sangat! adoii..sian weh! abeh rezeki dia untuk anak-anak dia..

p/s::aku dah abeh P nieh.. So aku boleh bukak drvingschool aku sendrik! Sapa-sapa nak belajar kereta dengan aku boleh tapi aku amat larh garang! Hahaha.. Untuk perempuan sahaja!wakakka

4 comments:

  1. Gila lah ckgu punn kena pecat..haha
    cikgu nma apa wei??

    Rindu nak main kat ats bukit tu..best2..
    rasa macm bawak keta mainan ja..

    ReplyDelete
  2. abg nan tu..yang pakai topi tu..hg ingat lagi tak??dia ajaq aku muiz hapiz..hg skali aku rasa..
    ahhaha...2la..petang nieh aku nk bawak adek aku!

    ReplyDelete
  3. Dah abih P leh bukak driving school ek?
    taktau lak aku haha

    ReplyDelete
  4. ahah..boleh la mira...pasnieh adek hg takyah antaq kat tan dah..antaq kat balecan's drivingskool
    hahah

    ReplyDelete