Aku

My photo
parit buntar, perak, Malaysia
kacak hansome baik dan comel itu aku

Sunday, February 27, 2011

post yang emotional bab 1

oh!ya! aku bukannya kekeringan ideah tapi aku tadak mood untuk buat ideah aku senang bercambah seperti kebiasaannya. Seperti ada yang aku cakap pada awal-awl lagi entri aku dulu. Tahun 2011 ini ialah tahun yang banyak aku bermain dengan perasaan. Aku bukan la seorang yang ensem kalau nak sembang pasal cintan ni. Mungkin itu satu faktor aku gagal kot.

Ha.. Mungkin dalam seminggu dua lagi aku akan mula post entri baru la kot. Sekarang aku masih dalam keadaan terkezut munkin. Trauma pun mungkin. Lagipun aku minggu ini kerja masuk opisour dah. Kiranya aku tak jadik operator dah. Enjinear la kot. Itu pun ikot budi bicara boss aku. Aku minta maaf pada sapa yang folo aku. Nanti aku dah dapat mood dan ideah aku post la nowh.
Harap maklum kalian :)
by Balecan

Tuesday, February 22, 2011

Penang Part 5# Pesta Layang-layang

Hujung minggu yang lalu aku eton dan muhamad ekmal sempat meluangkan masa bersama jejalan cari pasal sekitar pulau pinang. Kali ini juga hafiz comel, zapri tegap dan shah riduan ensem tak dapat join kami. Hanya bertiga kami jela yang lepak sesama makan kopok lekur sambil terbangkan layang-layang petang ahad tu.

Memang meriah sekitar queesbay petang-petang macam tu. Atas kepala kami penuh layang-layang yang berterbangan dengan riannya ditambah pula angin dari laut, mana tak terbang tinggi semua layang-layang disitu. Baru aku tahu ladang kelapa sawit bukanlah tempat yang sesuai untuk terbangkan layang-layang.

Seronoknya jika dapat bersantai dengan kawan-kawan yang awesam semuanya termasuk larh kamu-kamu pengikut tegar dan tak tegar belog aku ini! Bila agak-agaknya kita boleh lepak kawan-kawan? Aku dah bosan bila ajak lepak je mesti nak asap. Cuba kita try aktiviti yang sihat ini pulak. Ada bran ke??
p/s::yang besar sekali tu la aku punya layang-layang. Sapa mau lawan?

kamu-kamu juga mungkin terlepas
Penang Part 1# Queensbay
Penang Part 2# Shisha
Penang Part 3# Siakap Masak Lamprik 
Penang Part 4# Eton Berkurung
Penang Part 6# Jambatan Pulau Pinang
Penang Part 7# Sunrise

Monday, February 21, 2011

Fresh From Farm









Alangkah seronoknya kalau aku mempunyai ladang yang variety nih! Nak makan petik je. Ini susah tak nak makan kena p giant! Adoii..Sedapnya kalau dapat jus waterbelon yang merah geboo tu!
ini salah seorang pekebun buah limau bali yang berjaya. Kebunnya ada di kampar. Kebunya ada buat pakej bayar RM10 makan la sampai pecah perut sekali pun janji jangan bawak balik pokok limau dia!
pada siapa yang teringin melawat kebun nya dan ingin nikmati pakej RM10nya..moh la ke kampar!

Wednesday, February 16, 2011

Kek Siap Untuk Kak Limah!

haha.. Saja post ni bukan aku pun tapi aku suka dengan kaler dia..kalerpull!haha. Selain tu aku saja nak show off bokeh dia!haha.sorry eton lupa nak bawak ritu. Kek ni sempena besday mak aku febuari 14 ritu.

P/s:: sapa nak kek pm aku. Hahah.

Tuesday, February 15, 2011

Puaka Padang Rakbi

Hujung minggu memang hari yang baik untuk luangkan masa dengan keluarga. Aku ambil masa ini dengan bawak sepupu sepapat aku pergi tengok orang main rakbi dekat USM kampus kejuteraan. Ya! USM..sapa kata Parit Buntar cerok-cerok tu memang lama hidup la tu. Hahha..

Pergi aku tengok rakbi ini bukanla nak sokong feberat team aku tapi sekadar mengisi masa lapang aku yang banyak terbuang dengan tidur je. sepupu aku seorang ni yang nak tengok sangat. Yela dia player untuk sekolahnya dulu, tapi itu zaman sekolah dia. Masok IPT duk buat perut balik la kot!

Seronoknya pergi bukan la pasal sapa-sapa menang tak pun sapa-sapa kalah seronoknya aku dapat tengok bermacam-macam gelagat manusia, sempat juga aku rakamkan. Aku bukan lah potograper yang pro, yang di upah untuk magazine sekolah ke apa tapi aku hanya la potograper bebas yang hanya ada lens abeh power lens nikor 50..haha.. Aku tengok ramai juga orang peganag dslr malu dibuat nya aku nak tangkap gambar lebih. Yela lens aku yang paling ketot antara lens-lens mereka.
hahaha.

p/s:: Bila tengok rakbi ni teringat aku pada cerita Papadom. Puaka Padang Rakbi. Hahaha.. Aku harap ada la hantu padang rakbi tu betol-betol.
;))

Sunday, February 13, 2011

Penang Part 4# Eton Berkurung

part empat sudah aku punya entri pasal penang ni. Kali ini pasal eton sebelum-sebelum ni aku dengan member-member je. Bagi can eton pulak asik-asik muka Hafiz je kan.

Haha..setelah seminggu si Eton ni merana terseksa jiwa raga posting kat Hospital Bagan kat Permatang Pauh tu aku dapat juga aku bawak si Eton ni tenangkan fikiran pusing-pusing Penang (tak pusing mana pun pusing dalam quensbay je). Ini juga kali pertama keluar dengan Eton yang berkurung selepas berakhirnya zaman persekolahan dulu. Dulu kat sekolah hari-hari la tengok si eton berkurung.

Nice bukan Eton dengan kurung dia. Kamu-kamu tak nak ke look nice macam Eton ni??ce pakai kurung lepas ni. Baru nampak gadis Melayu. Aku bangga dapat jalan dengan gadis yang berkurung ni walaupun orang duk tengok kami pelik je. Ganjil sungguh berkurung di Mall..

Oh ya!terima kasih cik Eton sebab sagestkan beli kasut untuk Mak Shadah..haha.. Sunguh teruja nak pakai masa kenduri sepupu hujung minggu ini.


p/s:: kami lepak kat luar quensbay mall sambil tunggu matahari terbenam. Haha.. gedix!

Kamu-kamu mungkin juga nak cuba ini!
Penang Part 1# Queensbay
Penang Part 2# Shisha
Penang Part 3# Siakap Masak Lamprik 
Penang Part 5# Pesta Layang-layang
Penang Part 6# Jambatan Pulau Pinang
Penang Part 7# Sunrise


Wednesday, February 9, 2011

Aktiviti Bila Bersama


sebelum aku nak balik penang malam ni dan berkerja besok pagi aku nak gak post 1 entri sebelum aku cuti dari mengadap komputer ni. Wah aku tanak balik penang!taknak jadi Operator!dah 10 hari cuti rasa janggal nak buat kerja rasanya!

Cuti 10 hari aku penuh rancak pada permulaannya dan mendap pada hujungnya tapi mendap-mendap cuti dirumah mendap lagi pergi kerja besoknya! Selaian makan besar dengan famali aku, open table  aku ada juga open table dengan member-member kesayangngan aku. Depa-depa ni bukan kira apa setiap kali jumpa mesti nak asap. Aku pun tatau apa yang seronoknya dok tarik asap ni, aku tak boleh kata apa-apa dah kena sponsor aku tumpang isap je.

Kami cukup tahu buruknya kesan dari isap shisha ni tapi kami tatau kenapa kami suka! Ya! Kali ni kami semua isap sikit-sikit je sebab batuk semua nya. Aku yang nak sembuh batuk terus sakan balik duk kohkek kohkek.

Tak berapa seronoknya hanya 4orang je kami malam tu 3orang je isap pon sorang lagi budak farmasi tak berani sentuh benda-benda macam ni aku takut lepas ni dia tak nak join aktiviti kami dah. Yang seronoknya budak farmasi ni yang suport makan minom kami suma! Rasa juga aku dengan duet JPA

p/s:: dalam duk gembira pasti ada yang bersedih pada hari tu juga aku kehilangan kawan FB aku yang meninggal dunia dalam kemalangan yang ngeri. Takziah buat keluarga arwah dan sama-sama la kita sedekahkan Al-Fatihah semoga rohnya titempatkan dengan orang yang beriman amin oh ya!sila visit ini Izan Fotografi
Ty:))