Aku

My photo
parit buntar, perak, Malaysia
kacak hansome baik dan comel itu aku

Wednesday, January 26, 2011

Persatuan Bulan Sabit Malaysia!


haha..masa aku sekolah dari sekolah rendah sampai la ke sekolah menengah! Aku member PBSM
aktiviti-aktiviti yang aku boleh ingat sampai sekarang ialah pertandingan buat sandwich!latihan kecemasan. Ada Cpr memang susah aku nak lupa!haha.. Seronok jadi sukarelwan ni.. Mulia kerjanya! :)

Nurdini

budak ni sepupu aku..tatau nama penuh dia..nama budak-budak sekarang memang susah nak ingat tak macam kita dulu. Ali, Abu, Bun, Acong , Eton. Senang ingat kan. :)

Tuesday, January 25, 2011

lycanthrope yang comel!

ahah...ganas bukan nama dia!

Sunday, January 23, 2011

Nilar Nwe


Pagi-pagi lagi aku keluar taknak tidor balik lepas subuh punya fasal. Ya! semua gambar ni aku guna lens nikkor 50mm 1.8..dah pandai sikit-sikit nak guna.
p/s::nilar nwe tu nama awek myanmar kat tempat aku kerja tak reti cakap bahasa malayu tapi nama dia unik!aku suka!tapi..baleton lagi unik larh!

Wednesday, January 19, 2011

Harapan Seorang Bapa

Ya!baru-baru result Penilaian Menengah Rendah(PMR) baru je keluar. Jadi banyak la cerita suka dan duka disebalik reslut ni.. Family aku tak terlepas sebab adik perempuan aku pon baru je masuk tingkatan 4. Memang berat bagi dia untuk mengalas harapan keluarga terutamanya dari Mak Apak aku.

Ha!itu harapan sebelum result keluar. Alhamdulillah la result pon baik. sekarang masalahnya pula selepas result keluar mana hala tuju budak ni. sebelum PMR dulu dia ada apply Sekolah Berasrama Penuh(SBP). Apak aku baru je check tadi keputusannya adik aku takde rezeki untuk ke SBP maybe dah penuh kot. Kalau la aku jadi dia agak kecewa la sebab member-member rapat ramai yang dapat. Tapi itu kalau aku. haha.. Agak menyesal sebab banyak main dulu-dulu. Oh!sudah! ini bukan cerita aku! lupakan!
adik aku sekolah smka skg so tak apply la mrsm.

Masalahnya sekarang Apak dan Mak aku contra harapanya yang apak aku nak sangat adik aku ni pergi SBP yela ikut macam abang sulung dia dan kakak dia. Tapi mak aku lain pula mak aku taknak pula dia pergi jauh-jauh dan terus berjasa kat sekolah dia sekarang. Banyak sebab mak aku tak izinkan adik aku keluar yang paling utamanya mak aku takut adik aku 'culture shock' di tempat orang. Macam aku dulu terus lingkup SPM. Memang ada benarnya mak aku pikirkan tu.
muka harapan seorang bapa!tapi tetap macho!

Tapi aku kesian sangat tegok apak aku yang terlalu mengharap dia dapat ke sbp. Kalau boleh apak aku sanggup buat apa saja untuk dapatkannya. Aku dapat lihat muka kecewanya bila dapat tahu adik aku tak dapat tawaran. Mak aku tak bagi buat rayua dah tapi apak aku curi-curi gak buat e-rayuan. Kesian juga aku tengok apak aku ni. Kalau adik aku dapat pun mesti dia akan berbelah bahagi sama ada nak pergi atau tidak.

Bagi aku tak kesah la samada dia dapat ke idak. Yang penting dia pandai bawak diri walau dia ceruk mana pun. Jangan duk mimpi dek keputusan PMR dia. Masa depan dia masih panjang!  Apa-apa jadi pun aku tak mau adik aku ikot jejak abang dia sorang ni. Memang tak kemana! haha. Baru sekarang aku menyesal kenapa kecik-kecik dulu aku malas belajar. Tengok darjah 4 baru pandai membaca..

p/s:: Syahirah... jangan jadi macam aku! tu je aku boleh cakap sekarang!
credit to muhamad ekmal sebab tegur aku 'shock culture'. patot la aku tak dapat p sbp.ahhah

hiburan malam khamis #Aishiteru

hahha..tahun 2011 ni menampakan aku banyak bermain dengan perasaan. Aku pun tak tahu kenapa aku boleh jadi macam ni. Padahal aku cukup tak suka dengar lagu-lagu macam ni. Bale ke ni dengar lagu-lagu macam nie? Ya!memang Bale. hahah..Stim je layan lagu ni! Tengs budak yang post ni kat aku
haha! Aishiteru! emosionalnya aku

wathepak! Balecan!

Tuesday, January 18, 2011

under maintenance

Yeah!ini larh masalah yang banyak dihadapi Xbox 360 user problem cepat panas yang dihadapi oleh 360.

Banyak faktor yang menyebabkan masalah ni maybe sebab budak-budak ni kuat main fifa sebab tu terus E74 tak pun nama saintifik dia ring of death. Ada gegelung merah. Tapi ingat kalau 360 kamu sudah menyala empat-empat lampu merah mungkin kamu-kamu perlu lupakan 360 dan cuba try ps1 atau pun gameboy!

Cara-cara aku elokan 360 ni hanya guna kan toto aku tidur. First of all on 360 pastu kamu tgok tv kamu kalau dia display E74 dan ada lampu merah pada konsol kamu. Kamu cabot wayar HDMI dan balot la konsol kamu dengan toto tadi tunggu agak-agak medidih dah 360 kamu cabot wayar supply tu. Pastu bagi konsol 360 kesayangan kamu rehat lebih kurang 15 ke 30 minit. Kalau dah tak sabar sangat nak fifa tu letak je dalam Peti sejuk. Kemudian kamu boleh terus bermain sampai esok pagi sampai konsol kamu jadi balik E74 tu yew!Oh ya!jangan lupa cabot HDD kamu

p/s:: jangan simpan konsol kamu kalau kamu sayangkan nya...cuba untuk bersabar ye :)
selamat mencuba!

Sunday, January 16, 2011

Penang Part 2# Shisha

 
malam nieh aku keluar rumah saja jalan-jalan carik pasal.malam nie aku last la isap shisha sakit jantung aku sedut nya!
p/s::rancak gak la penang malam-malam..

mungkin ini akan membantu kamu!
Penang Part 1# Queensbay
Penang Part 3# Siakap Masak Lamprik 
Pernang Part 4# Eton Berkurung
Penang Part 5# Pesta Layang-layang
Penang Part 6# Jambatan Pulau Pinang
Penang Part 7# Sunrise

Tuesday, January 11, 2011

sebelas satu sebelas

cantik tarikh harini! tahun ni punya tarikh banyak yang cantik-cantik mesti ramai yang ambil kesempatan untuk buat event pada tarikh yang cantik-cantik. Termasuk la aku, apa yang aku buat hari aku pergi pejabat pos. Pagi tadi aku tidur balik pun pukul 11. Memang ikot tema larh aku hari ini.

Antara yang jadik pada Sebelas Satu Sebelas ialah..

Ada budak kecik tu mengaku aku ni Balak dia
ya!aku pun tak sangka yang budak kecik yang tak cukup umur tu mengaku aku nie BF dia.ya! Kalau sapa-sapa tanya aku malu ke tak? Mesti la aku malu sapa la aku ni nak jadi kekasih budak ni! Tapi aku sungguh terharu!(dengan penuh emosionalnya aku pagi tadi).hahaha..i <3 u budak kecik!

 kecik je gambar sebab dia budak kecik lagi makan aiskrim pon tak reti lagi.

Satu daripada sebelas wishlist aku tercapai
Haaaahah!cukup-cukup pasal soal hati! hari ini juga aku tak sangka yang impian aku nak beli 1 lens pada tahun ini tercapai! hahahha.. Seronok rasanya bila dapat. Walaupun aku beli sekend hand lens tapi aku memang cukup berpuas hati larh. Owner lama memang jaga betul. Macam baru punyah larh aku boleh cakap!

Tiga idea mahu digabungkan jadi satu!haa..
..hari ini besejarah gak sebab aku jumpa balik member kelas aku kat brash dulu. Partner aku yang minat yang sama dengan aku. Irwann nama budak ni! ya tak lama lagi akan keluar 1 label baru. Selain itu kami juga dapat ahli baru seorang cewek, Tikah sekolah sama gak dulu-dulu tapi dulu pendiam mungkin. haha..Nantikan gabungan kami bertiga! COMING SOON
Atiqah Primadona
Irwann Cheng
BaletonBalecan!

 p/s:: entri aku yang latest2 nie memang banyak pasal soal hati dan perasaan. yela budak baru nak up la..tolong paham memang mood sentimental.hahah

Berita baik dan Berita buruk

salam..aku bagitau berita buruk dulu. buruknya aku malu dengan member aku. Bertengkar sebab 22 taknak kalah. Sorang kata sok kerja sorang kata sok cuti aku kata kerja. Memang malu sebab tengok-tengok skedul sok cuti la pulak :p

berita baiknya sok adalah. Aku tak perlu balik oversea malam ni (oversea aku kat penang island je). Sebab aku cuti sampai besok!haha

p/s::Seronok nya cuti 5hari!

Monday, January 10, 2011

Bokeh dari si Kit Lens!

kalau mahu berbokeh kecilkan nilai aperture nya!
selamat berbokeh XD!
semua ni guna d60 kit lens
p/s::aku post entri ni sebab aku nak compare dengan lens yang baru aku dapat..
heheh

Muse's Unintended Cover Eton Raffali

2 3 hari kebelakangan ni aku sunguh teruja dengan ana raffali ni!tambah-tambah dia menang ajl semalam..memang aku kagum sunguh!dan aku mula download video2 dia sebelum dia up dulu-dulu.syabas ana!aku respek la kau ni ana!aku harap kau boleh buat lagu-lagu yang sangat sedap dan kreatif lagi..aku tau ramai yang tak puas hati tapi apa yang dorang dapat..haha..

p/s::sekali aku tengok ana ni teringat kat eton!huhu..so aku panggil ko eton raffali jelaa...!

Saturday, January 8, 2011

Hiuburan sebelum tidur!

yeah!!
dia la gadis semasa!
dia la antara manusia aku mahu jumpa..suka sebab cantik sangat ngan kurung..dah la cun!sora sedap pulak..
haha..memang aku meharapkan eton raffali text aku ke tak pun call ke..hahah

p/s harap lagu ni dia bawak untuk malam besok kasi menang!

Tuesday, January 4, 2011

WHERE MMMM MEETS AHHHH




mmmmmm aaahhhhhh....anda mesti cuba!