Aku

My photo
parit buntar, perak, Malaysia
kacak hansome baik dan comel itu aku

Tuesday, December 13, 2011

DKM5A @CNC Kulim Hitech #4



Walaupun aku punya training berlangsung di kulim tapi aku dan kawan yang ditempatkan di bukit mertajam(sila rujuk part 1). Dan menjadi kemestian untuk aku merasa apa yang rare ditempat orang.

Boy Burger yang paling rare kat sini. Rare bukan sebab apa sebab besaq kot. Haha. Rasa tetap rasa burger.

Published with Blogger-droid v2.0.1

Sunday, December 11, 2011

DKM5A @CNC Kulim Hitech #3




Dah running mesin ni. Ilmu baru yang tak dapat dipoli.

Published with Blogger-droid v2.0.1

Saturday, December 10, 2011

DKM5A @CNC Kulim Hitech #2




Belajar cnc programming..(turning)

Pak D nama cikgu aku..

Published with Blogger-droid v2.0.1

Friday, December 9, 2011

DKM5A @CNC Kulim Hitech #1


Sebenarnya kami disini untuk khursus mengendali mesin CNC. Tapi tempat penginapan kami di An-Nahdhoh Inn Bukit Mertajam ni buat kami seperti menghadiri kem bina sahsiah/ahklak.

Haha.. Semua awek disini pakai purdah.

Published with Blogger-droid v2.0.1

Monday, December 5, 2011

Wad Bunga Raya #6&7 (finale)








Sebenarnya aku dah termiss untuk update posting ni pada waktunya. Aku terlewat update. Maybe aku bukan dalam hotel hospital tu lagi. Oh ya! aku dah balik dari percutian aku selama seminggu di Wad Bunga Raya bersama maktok aku sejak dua hari yang lalu. Dan gambar-gambar atas ini adalah gambar sebelum aku balik.
Ok mari mulakan satu per satu.

1. Maktok
Selepas seminggu maktok operate membuang segala aset wanitanya maktok dah mula rawatan kemo terapi. Bila tok mula berkemo ini bermakna maktok sudah bersedia untuk berperang dengan mentalnya. Maktok kena lagi kuat dari sebelum ini dan begitu juga anak cucunya juga. Rambut maktok pasti akan gugur, itu sudah pasti kata dokter. Itu antara satunya. Sebelum ubat kemo ini masuk dalam badan, maktok telah dipaksa untuk menelan 80 bijik ubat tahan muntah (40biji malam sebelum dan 40biji pagi sebelumnya). Memang seksa untuk menelan ubat sebannyak tu. Walaupun aku tiada disisi maktok masa tu aku dapat rasakan peritnya nak telan ubat tu. Pahit kelat piau semua ada! Tapi ini untuk maktok juga! Acu yang bertangungjwab untuk memaksa maktok telan semua ubat tu.

2. Hotel Hospital
Nurse suka masuk masa aku baru nak tidur dan setiap pagi nurse jugak kacau aku dari tidur. Dalam pukul 6 pagi mesti nurse dah masuk bukak lampu. Damn. Baru nak mula mimpi Nurse Eton dah masuk Nurse Zulaikha. Haha.

3. Katil 
Katil ada satu ja. Tak pula disediakan untuk penjaga dan pelawat. Kalau ada katil untuk penjaga maka tak terjaga la aku kalau maktok menjerit mengingau malam-malam. Dan hari keenam baru la Nurse Ayu tukar katil maktok yang rosak ni.

4. Makanan Hospital
Secara jujurnya makanan hospital memang tak sedap. Orang sakit yang kena makan banyak pun makin tak lalu makan. Dan kalau aku terus tinggal di hospital tu mahu aku pun sakit. Tapi satu ja yang paling spesel apibila setiap pagi aku akan berebut dengan adik untuk sebijik telur. Sebenarnya pihak hospital nak telur rebuih tapi aku paham bila rebuih telur kuantiti yang banyak ini la hasilnya! Dan aku suka. Tak suka plak aku kalau telur ni direbuih sempurna. Apa-apa pun aku tetap bersyukur walau makanan tak sedap tak juga aku membazir walaupun nasik dia hanya tambah air untuk dijadikan bubur. Haha.. *pertama kali aku makan bubur aku tersembuq balik. Sebab..sebab...sebab... kamu pergi la rasa sendiri!

5. Si Bodoh Pentingkan Diri
Aku sangat marah bila tengok ada orang parking macam ni. Orang lain pun nak melawat orang sakit bukan kita ja yang ada kenalan/sedara yang sakit. So parking la baik-baik. Takan satu kereta kecik ni untuk kau sorang?! Damn! Sebab tu kereta aku tak gerak seminggu sebab maleh nak carik parking. Tambah-tambah waktu puncak(waktu melawa). Memang parking ambulance pun disebatnya!

6. Waktu Puncak
Kalau post sebelum ni aku ada cakap yang aku sangat malas nak berhimpit gesel-gesel bontot dalam lift dan ni la gambar orang masa waktu puncak! ni kira sikit la sebab ramai yang dalam kafe tu. Aku memang tak suka bila ramai-ramai macam ni. Oksigen sangat penting pada waktu ini!

7. View dari Tingkat 7
Sapa yang follow episod wad bunga raya ni dia akan tahu apa yang aku maksud kan. Memang setiap pagi dan petang aku akan menjengukkan kepala aku keluar untuk menikmati permandangan yang indah. Dengan sawah padi yang menghijau di pagi hari dan langit yang merah pada waktu petang nya.

8. Mee Abu
Mee mamak yang orang melayu yang masak. Sebab tu mak aku boleh makan. Kalau mamak yang masak tak tau la mak aku nak makan apa! Mee dia boleh tahan aku tak tahu sedap ke tak yang pasti aku habis dan licin , begitu juga yang lain! Rasa aku kalau datang alor star lagi aku mungkin akan singgah sekali lagi.

Cukup la sampai sini. Aku dah penat nak karang ayat. Ntah berapa banyak aku salah tatabahasa tak pun typo! haha. Papa pun terima kasih sangat-sangat pada siapa yang berdua untuk kebaikan maktok aku!!

p/s:: aku nak keluar ke penang! oh yeah! jom! kalau jumpa kat pesta penang tu tegur-tegur la aku. Aku sangat pemalu orangnya tapi kalau dah kenal aku la orang paling ramah! HAha

Saturday, December 3, 2011

Untitle

Tak sempat aku nak update wad Bunga Raya 6. Besok pulak la kut. Penat sikit harini.


Published with Blogger-droid v2.0.1

Friday, December 2, 2011

Wad Bunga Raya #5





Setiap kali aku nak naik bilik(wad) maktok aku mesti aku akan tekan butang dekat lif tujuh.. lebih kurang macam tu jela rutin aku sejak 5hari ni. Mungkin sebab itu nama wad pun wad Bunga Raya 7A.. 7 tu stand for 7th floor maybe(confirm sebenarnya). Tingkat 7 adalah tingkat paling atas sekali. Atas tu adalah la sikit2 gambar dari tingkat 7 ni..

Sebenarnya kool gila bila duduk tingkat paling atas ni.. yela. Orang pun tak ramai kira nya tenang jela.. view dari tingkat paling atas pun best.. tambah hospital ni betul-betul dekat dengan higway paham-paham jela higway di kedah ni macam mana kan.. kiri kanan bendang(sawah padi) . pagi2 aku akan bukak tingkap bilik ni dah sedut dalam2 udara segarnyaa. "wah sungguh nyamannya udara bendang pagi2 ni" sambil korek hidung. Hijau tenang ja aku tengok. Sedap mata memandangnya..

Tapi , yela dah tingkat paling atas tu sangat larh malas bagi aku untuk turun kebawah. Aku sanggup tahan lapar dari turun kebawah sebelum sedara bawak makanan. "eleh bale... Ngada la hg ni.. bukan hg turun tangga pun" yelaaa.. aku taw. Bukan turun tangga. Sebab nak turun pakai lif tu juga la buat aku segan.. tambah2 lagi waktu-waktu puncak. Jangan lah turun. Bukan main ramai lagi pelawat. Memang full lah lif tu. Sorang buat dajei kentot kat dalam tu mmg jem. Lagi satu aku memang pening pala bila naik lif ni. Seari tu Ada la dua kali ja aku turun naik.

Ok stop pasal tingkat 7 let's talk bout my maktok. Actually sejak semalam aku dah nampak perubahan yang baik. Dan hari ini tok makin ceria. Tu point yang paling penting. Bila makin ceria bermakna makin sihat la. Ceria nya lagi mungkin ramai yang datang melawat maktok hari ni. Anak cucu dah tentu meriahkan suasana. Kawan-kawan sebaya maktok lagi. Memang ceria larh hari ni . Sampai tak dak masa nak tidur la kan. Dan insyaAllah seprti yang dirancang kemo treatment akan bermula hari ahad ni dan kalau tiada masalah apa2 hari isnin boleh insyaAllah..

Apa-apa pun aku ucapkan jutaan terima kasih pada yang banyak doakan yang terbaik untuk maktok aku.. terima kasih sekali lagi taw.

Fuhhh.. penat taip panjang2 pakai fon ni.. Haha.

Published with Blogger-droid v2.0.1

Thursday, December 1, 2011

Wad Bunga Raya #4


Budak kecik ni setia datang melawat maktoknya hari-hari.. Dan hari ini umurnya dah masuk 6bulan..

Abang yang pegang dia pun baru 6tahun. Comel kan? Haha

Maktok makin better dan insyaAllah kemotheraphy akan bermula Ahad. Sama-sama kita doakan yang terbaik untuk maktok noh adik2 handsome dan abang2 Cantikk..

Published with Blogger-droid v2.0.1

Wednesday, November 30, 2011

Wad Bunga Raya #3




Post kali ini adalah dituju khas buat semua kakak misi didunia terutama sekali yang tak jemu datang untuk maktok aku.. Yang tak jemu check blood pressure sejam sekali.. Yang dok bawak makanan 4 kali sehari, nasik buh ayaq(aku bedal ja).

Yaaa.. terima kasih juga pada kakak misi yg jaga semalam,tolong kejut maktok aku yang mimpi.. aku takut sangat semalam, selalunya aku boleh ja handle maktok dengan bantuan Angah ngan sahir.. tapi semalam aku terpaksa jugak guna talian ayat dengan tekan butang nurse tu sebab terlalu takut tengok maktok aku yang mimpi sampai ngigau. "Ada orang kejaq maktok la tadi.. tu maktok jerit tu" crita maktok bersunguh-sunguh. Mana tak takut kan terpaksa la aku tekan butang nurse tu mak tak mau.

"Hello bale.....tu call bell la bale, bukan butang nurse okkk" kata eton dekat aku.. Haha "ok eton tu butang nurse."

Published with Blogger-droid v2.0.1

Tuesday, November 29, 2011

Wad Bunga Raya #2





Hari ini masuk hari kedua dan malam ni juga malam kedua aku disini untuk maktok aku.

Pagi-pagi lepas subuh ada dokter masuk..Nasib aku tak tidur balik lepas subuh.. kalau kat rumah memang dah nyenyak aku.. maybe sebab semalam aku tidur awal "Tok... Tok ok ka? Tok tidoq lena ka semalam?" Sapa dokter segak dengan loghat utagha dia. Maklum la orang kedah kan. Dokter ni la yang maktok aku bekenan nak buat cucu ni.. "alaaa biasa la dokterrr.. tidoq orang sakit macam tu laa" jawab maktok aku dengan machonya.

Ok update untuk hari ini.. maktok aku makin ok dari semalam. Hari ini juga maktok banyak makan dari semalam. Buah limau sunkist ada la sebijik maktok makan sorang. Pastu pertama kali maktok cakap makanan hospital sedap tapi bukan la makanan dalam gambaq tu.. tu makan tengah hari.. Yang maktok cakap tu kuih kusuii ... Tak sempat aku nak tangkap gambaq sebab maktok laju sangat makan.. tgok.. tu maknanya maktok makin sehat.. yay!

Ohya! Tok juga dah tak sejuk macam semalam.. semalam siap air cond pun tak boleh buka. Hari ni aku pulak yang sejuk.. hehe.

Hari ini juga tak dak siapa yang datang kecuali orang ditugas Dan baby yang hyper tu sahaja. Yela hari ni dah start kerja dan bagi aku bagus juga sebab dapat juga maktok aku rehat.. dapat tidur..

Okla tu untuk hari ni.. maktok pun dah tidur.. Dan gelap dah pun bilik ni.. aku pun nak tidur awal. Kecewa tv3 tak dak cinta elysa. Damn!

Published with Blogger-droid v2.0.1

Monday, November 28, 2011

Wad Bunga Raya #1


Aku baru sampai hospital ini petang tadi, ada la dalam pukul 2.30 tadi..

Damn! Aku kena tahan dengan pakguard walau belum naik lift sekali pun(wad tingkat 7 nun) " maaf la dik.. waktu melawat dah habis la pukul 4.30 nanti baru Boleh laaa.." jawabnya kerek( Serius aku reka). Tapi memang betul pun dah abeh waktu melawat. "Tapi kalau orang kat wad tu ganti dengan adik boleh la dik"sambung abg pakguard tu lagi,aku apa lagi teruih call mak sedara aku yang tengah jaga.. so Kami pun swap larh..

Kini giliran aku , angah, dan sahir punya shift bermula.

Sesampainya aku di wad Bunga Raya 7A ni aku teruih cari maktok. Bertapa sedihnya aku bila aku cium tangan dan pp maktok sungguh susut tubuh nenek tua ini. Ini semua salah kau cancer. Aku benci kau.. kau telah hapuskan senyuman dan keriangan maktok aku sebelum ni..

Maafkan aku kalau terlalu emosi. Tapi setakat sini saja aku dapat coretkan untuk hari ini.. insyaAllah aku akan update hari-hari ku sebagai nurse disini..

Dan aku mintak jasa baik abang2 manis dan adik2 macho sama2 Doakan maktok aku semoga cepat sembuh ya.. terima kasih..



Published with Blogger-droid v2.0.1

Sunday, November 27, 2011

Angah please take note.


Haha..

massage adik perempuan aku sebelum pergi tuisyen pagi tadi, semua abang-abang dia baru sambung tidur...

Ohyaa... Aku akan gerak ke alor setar lepas makan tengahari ni. Dan mungkin untuk seminggu aku disana. Dan sebab tu kut adik aku buat massage ni.

P/s:: ohhh .. aku masih atas katil sekarang.. Haha..

Published with Blogger-droid v2.0.1

Friday, November 25, 2011

Samar-samar

Assalamualaikum..
hai handsome gurl!
actualy aku ada banyak cerita nak cerita. Tapi ntah la idea aku tak berkembang lagi untuk menulis macam dulu-dulu.. Tepu sebab study kut.. Ntah la aku pun tatau sebab apa.. Gambaq-gambaq pun banyak dan melimpah dah pun nanti kalau rajin aku upload larh!

Between aku nak bagitau aku dah habeh exam! YEAY! Seronoknya.. Dan aku akan habehkan cuti sem aku yang pendek ni dengan berkualiti.. Apa yang berkualiti tu aku akan post untuk next-next post aku.! Ohyeah! Selamat Bercuti kepada Aku!
"Happy Holiday Balecan!" xdak sapa nak cakap macam tu kat aku ke?

Monday, November 21, 2011

Final Week













Math, worksyop, MUET dan plant engineering dah setel.. sekarang tinggal satu ja lagi pneumatic&hydraulic. Minggu yang sangat penat bagi aku. Dan gambar-gambar ni ialah gambar random yang aku kumpul untuk 2 minggu ni.

TAGS:: Final exam, PUO, DKM5A, tidur, makan, roti canai, udang, ali cafe, stay up, katil, Baby S, Dewan Jubli, Rumah PakHaji, Deqwan, Penyu, Jiji, muet, ABC, Zapri, Zuhaili, Shah Rasid, Shah Ariffin, Jegang E, Turbin, Gay, Zaty, Gua Kek Lok Tong, Nasik Goreng Daging Merah, Ipoh, Tension, Seronok, Teori.

Tuesday, November 8, 2011

DKM5A @Karok

Sebelum aku habis diploma aku tahun depan aku harap aku dapat banyak habiskan masa dengan budak-budak kelas aku.
Nanti dah degree bila rindu boleh bukak balik gambaq-gambaq ni. Haha..

P/s:: Semua tengah tension sebab final dah dekat kot masa ni