Aku

My photo
parit buntar, perak, Malaysia
kacak hansome baik dan comel itu aku

Wednesday, December 8, 2010

Malam Pertama

Bismillah!yeah2!malam tadi ialah malam pertama ku!tidak semuanya malam pertama indah.Seperti aku dengan malam pertama aku sebagai operator kilang AMd oooppss!!bukan operator tapi Menufacturing Specialist katanya. Malam tadi baru aku tahu dalam dunia ni bukan aku seorang je yang tak tidur malam. Ramai lagi yang tak tidur malam rupanya. 12jam berdiri ngadap microchip kompeter yang kita semua trngah guna ni.
baru satu malam aku dah nak muntah tengoknya. Macam mana la orang-orang indon yang senior2 tu.Mahu 30tahun kerja kat situ. Yang aku tahu dulu pon hidup-hidup aku dah ada Windows 97-98. 30tahun kalu mau windows 80'..haha..sampai sekarang window7. Walau macam mana sekali pon aku tetap amik positif dari apa yang jadi malam semalam dan malam yang seterus je..kalau nak kerja senang keja dalam opis mak aku kata kena la belajar rerajin. So practical aku kat AMd ni motivated aku untuk belajar rerajin next sem dan sem-sem seterusnya..

p/s::baru aku tahu bertapa susah nya orang mencari duit untuk sesuap nasik.insaf gak la aku yang selama ni begitu mudah membazir duit yang apak aku carik selama ni.

catatan dari Mohamad Syazwan

2 comments:

  1. tahu takpa..
    mmg ssh nak dapat duit..
    nak habiskan duit tak sesusah nk dapatkan..

    ReplyDelete
  2. hahah
    tahu xpe mira oii...
    susah kot aku nak pegang duet..
    naseb aku mak apak aku suport lagi...

    ReplyDelete